Strandveilig, Strand App

Verwijderen en aanpassen

De oude 0223-nummers blijven voorlopig doorgeschakeld, maar werken uiteindelijk niet meer. Het is van belang om overal de nummers van de Kustwacht die beginnen met de netnummers ‘0223’ te verwijderen. Denk hierbij niet alleen aan de eigen telefoon, maar ook bijvoorbeeld aan telefooncentrales, notitieboeken, interne telefoonlijsten, formulieren, procedures en noodplannen. Voeg daarna het nieuwe telefoonnummer +31 (0) 88 – 958 4000 toe. Wacht dus niet met het aanpassen van de telefoonnummers!

Radio Medische Dienst

Via de Kustwacht zijn 24 uur per dag artsen van de Radio Medische Dienst (RMD) bereikbaar. De RMD is een dienst van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het Kustwachtcentrum legt de verbinding tussen de hulpvrager en de arts. De RMD is te bereiken via het nieuwe telefoonnummer +31 88 – 958 4020.

Persnummer

Ook het nummer voor persvragen wijzigt. Het nieuwe nummer +31 (0) 88- 950 2222 is bereikbaar voor de media tijdens incidenten en calamiteiten.

De Kustwacht heeft een nieuw operationeel nummer +31 (0) 88 – 958 4000 . Pas de telefoonnummers zo snel mogelijk aan. Denk onder andere ook aan deze plekken om de nummers te wijzigen: adresboek telefoon, notitieboekjes, aantekeningen, eigen telefoonlijst, post-its, stickers, visitekaartjes, boekwerken, flyers en folders, formats en documenten, procedures, noodplannen en website.

Nieuwe telefooncentrale

De wijziging is het gevolg van een nieuwe telefooncentrale die de Kustwacht in gebruik heeft genomen. Dat houdt in dat alle 0223-nummers veranderen. Uiteindelijk is de Kustwacht niet meer te bereiken via de 0223-nummers. Het noodnummer 0900-0111 blijft ongewijzigd. De oude nummers blijven voorlopig doorgeschakeld.

Andere 0223-nummers van de Kustwacht

Het kan zijn dat je andere 0223-nummers van de Kustwacht belde. Neem dan contact op met je contactpersoon bij de Kustwacht om te vragen in welk nummer dat verandert.

The post Kustwacht heeft nieuwe telefoonnummers appeared first on Kustwacht Nederland.